Strøget 49
7430 Ikast
97151330

Operabio

Vi er rigtigt glade for, at vi igen kan vise opera i verdensklasse på det store lærred.

Oplev nogle af de allerflotteste opsætninger fra nogle af verdens største operahuse.

Billetter kan bestilles her:

søndag 10. november

OPERAKINO 2019: La Traviata (Paris)


O

  søndag 10. november

  3t 05min

  OPERAKINO 2019: La Traviata (Paris)

  14:00
  O - Sal 1
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  O
  Begyndelsen af operaen med et forrygende forspil af strygere betyder, at Verdi i 1853 bekræftede sin hensigt om at udfordre konventioner og normer. Dette er ikke det mindst radikale aspekt af hans 'Traviata' om et samfund, der fremmer verdslige fornøjelser, kun for at ofre en uskyldig kvinde på den borgerlige morals alter. Simon Stone, en af dagens mest fremtrædende instruktører, har her sin længe ventede debut på Paris Opera. Det er her med den unge fremadstormende sopran Pretty Yende i rollen som Violetta, ledsaget af Benjamin Bernheim og Ludovic Tézier i verdens mest opførte opera.

  Paris opera 2019. Længde 185 min. inklusive pause
  Biografpremiere: Fredag 1. november
  Instruktion:
  Skuespillere:
  Spilletid: 03:05
  Censur:

  søndag 19. januar

  OPERAKINO 2020: Aida


  O

   søndag 19. januar

   2t 38min

   OPERAKINO 2020: Aida

   14:00
   O - Sal 1
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   O
   Denne nye produktion af Aida af den iransk-amerikanske billedkunstner Shirin Neshat demonstrerer det dynamiske omkring forholdet mellem tre individer - denne kærlighedstrekant af Radames, Aida og Amneris - i modsætning til de religiøse fanatikere, de politiske figurer og det autoritære regime der er indført af kongen. Dette var dirigenten Riccardo Mutis eneste operaengagement i 2017, en af de fineste fortolkere af Verdis operaer. Det var Anna Netrebkos debut som Aida og Francesco Melis debut som Radames. Med sig havde de stjerner som Luca Salci og Ekaterina Semenchuk.

   Handlingen udspiller sig under en krig mellem Ægypten og Etiopien, hvor den ægyptiske hærfører Radamés forelsker sig i den tilfangetagne etiopiske prinsesse Aida. Længde 158 minutter eksklusiv pause.
   Biografpremiere: Onsdag 1. januar
   Instruktion:
   Skuespillere:
   Spilletid: 02:38
   Censur:

   søndag 19. april

   OPERAKINO 2020: Rosenkavaleren


   O

    søndag 19. april

    3t 34min

    OPERAKINO 2020: Rosenkavaleren

    14:00
    O - Sal 1
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    O
    På Richard Strauss’ 150-års fødselsdag har Harry Kupfer her opdateret dette senromantikkens mesterværk til Wien i begyndelsen af det 20. århundrede. Denne 'Rosenkavalier' er domineret af truende fotografier af byens store gamle bygninger, symboler på fortiden og den sociale struktur den repræsenterede. En historie om ung kærlighed, men også om at resonere og give slip – _på elskeren, drømmen og den dejlige ungdommelighed. Rosenkavaleren blev den største tyske operasucces i forrige århundrede. Med Krassimira Stoyanova som Marskalinden og Sophie Koch som Rosenkavaleren.

    Salzburg Festival 2014. Længde 214 minutter eksklusiv pause!!!
    Biografpremiere: Onsdag 1. april
    Instruktion:
    Skuespillere:
    Spilletid: 03:34
    Censur: