Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERAKINO 24: Elektra - Maj
Operabio
OPERAKINO 24: Elektra - Maj

OPERAKINO 24: Elektra - Maj

I sin 100-års jubilæumsudgave fejrer Salzburg Festival en ægte triumf med en mind-blowing ny produktion af Elektra. Den vedholdende dysterhed og rædsel, som gennemsyrer Sofokles’ historie, bliver i hænderne på Hofmannsthal og Richard Strauss til et drama, hvis eneste tema er hævn.

Den litauiske sopran Ausrine Stundyte som en hævngerrig og traumatiseret Elektra, gør åbningen af festivalen til en ægte knockout-forestilling! Hendes søster Chrysotemis synges af hendes landsmand Asmik Grigorian, der fik sit internationale gennembrud som Salome på Salzburg-festivalen 2018 tiljublet af publikum.

Tanja Ariane Baumgartner som Klytämnestra, Derek Welton som Orest og Michael Laurenz som Ägisth fuldender et ensemble af førsteklasses sangere. Iscenesættelsen af Krzysztof Warlikowski af dette arbejde om modermord, besættelse, hævn og fysisk nedbrydning er en dyb psykologisk undersøgelse af en ødelagt familie. Dirigeret af Franz Welser-Möst. The Times: ”At have valgt Elektra af alle stykker, var dristigt - og at have afviklet det så godt, er en triumf”.